ponedeljek, 17. junij 2024

Starodavna kvinoja v sodobni kulinariki

Kvinoja je starodavna rastlina, ki jo štejemo med žitarice (podobno kot ajdo), čeprav botanično ne sodi mednje. Uvrščena je celo med popolna beljakovinska živila, ker vsebuje vse nujno potrebne aminokisline za izgradnjo celic, tako kot na primer tipična beljakovinska živila: meso, jajca in mlečni izdelki. V primerjavi s pšenico, ki je daleč najbolj uporabljeno žito po svetu, vsebuje kvinoja kar št... njena.si več »

Več iz medija

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo