petek, 23. februar 2024

Na današnji dan: Janko Orožen

Zgodovinar Janko Orožen je napisal temeljni zgodovinski deli naših krajev Zgodovino Trbovelj, Hrastnika in Dola ter Zgodovino Zagorja. V njegovi zapuščini najdemo več kot 30 knjig, 170 razprav, člankov, poročil ter 12 učbenikov. Bil je učitelj na različnih šolah, njegovo življenje pa je predvsem povezano z zgodovino. Podrobno je raziskal tako zgodovino zasavskih krajev kot savus več »

Več iz medija

Zahvala za intervencijo

Včerajšnji požar na Sallauminesu je bil za trboveljske gasilce v zadnjih letih ena najbolj zahtevnih intervencij. Tako zahtevnega požara večstanovanjske stavbe... savus več »

Presenečeni nad obiskom

Učencem, ki so na informativnih dneh obiskali Gimnazijo in ekonomsko sredno šolo Trbovlje, so pripravili delavnice, ki so jih vodili dijaki šole. Devetošolci... savus več »

Matic Jere ni več Bohem

Matic Jere po četrt stoletja ni več Bohem. Na svojem fb profilu je objavil, da je prišel tisti čas, ko se razhaja s skupino Bohem. Podobno obvestilo javnosti... savus več »

Policisti pomagali

 

Zasavski policisti so se pretekli vikend ukvarjali z različnimi stvarmi. Obravnavali so le dve prometni nesreči in eno kršitev javnega reda in miru. Dvakrat so... savus več »

Lea in Kim pokalni prvakinji

 

Varovanke trboveljskega trenerja Damirja Grgića so brez težav upravičile vlogo favoritinj in ŽKK Cinkarna Celje pripele že 18 naslov pokalnih prvakinj... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo