torek, 13. maj 2025

Ko iz krušne peči zadiši po koroškem rženem kruhu

Hkrati pečenih 17 hlebov rženega kruha je pred tednom dni zadišalo iz krušne peči kmetije Brajel nad Dravogradom ob koncu delavnice, na kateri je gospodinja Manja Pešl prikazala pripravo koroškega rženega kruha s kislim testom. Postopek je od letos vpisan v register nesnovne kulturne dediščine, nosilke znanja pa so koroška društva kmetic. Preberi članek: Ko iz krušne peči zadiši po koroškem rženem... koroške novice več »

Več iz medija

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo