nedelja, 23. junij 2024

Na današnji dan: Stojan Batič

Slovenski kipar Stojan Batič je bil rojen 2. junija 1925 v Trbovljah, umrl je 17. septembra 2015 v  Ljubljani. Njegovo umetniško delovanje je bilo tesno povezano tudi z rojstnim mestom, saj v Trbovljah stojijo številni njegovi kipi. Batiča so leta 1998 imenovali za častnega občana Trbovelj. Mladost in šolanje Stojan Batič se je rodil 2. savus več »

Več iz medija

V slovo: Matjaž Piškur

V torek, 18. junija, so se na trboveljskem pokopališču poslovili od prvega predsednika zasavskih veteranov in poveljnika 87. Območnega štaba TO Trbovlje v času... savus več »

V Zagorju napihal 0,91 mg/l

Za zasavskimi policisti je dogajanja poln pretekli vikend in minuli teden. Obravnavali so kar deset manjših prometnih nesreč in štiri primere kršitev javnega... savus več »

Portreti Rdečih revirjev

 

Ta vikend se festival Rdeči revirji odvija v Trbovljah, vmes je bil v Zagorju, v Hrastniku pa je potekal v vikendu od 23. do 26. maja. Na njem se je odvilo več... savus več »

Urlaub na vasi

 

Kulturno društvo Podkum kot vsako leto v tednu pred zadnjo soboto v juliju pripravlja počitniške dejavnosti, ki so jih poimenovali Urlaub na vasi. Predstavitev... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo