nedelja, 1. oktober 2023

Kmet, najpomembnejši poklic na svetu

Kmečki glas izhaja že 80 let. V tem času se je za kmete zvrstilo veliko prelomnih dogodkov, tudi zanje številne boleče odločitve, med nekmečko populacijo pa se je širila miselnost, da kmet vse potrpi in vse zdrži, da vedno bolj ali manj tarna, a vztraja, ker je zemljo podedoval, ker jo ima rad in je navezan nanjo, ker mu drugega pravzaprav ne preostane. Kmečke roke so delale dan na dan, vrstile so... kmečki glas več »

Več iz medija

Znanja iz preteklosti nas bogatijo

V okviru 33. dnevov evropske kulturne dediščine in 11. teden kulturne dediščine je Pomurski muzej Murska Sobota  v beltinskem parku pripravil ulično razstavo... kmečki glas več »

Kosilnica SIP DISC HD 1000 D FS

Na letošnjem sejmu AGRA 2023 v Gornji Radgoni je podjetje SIP Šempeter za novo kosilnico DISC HD 1000 D FS s transportnimi trakovi prejelo šampiona kakovosti.... kmečki glas več »

Nazaj v leto 2018

 

Čeprav je koruza glavna sestavina za obrok v krmi za prehrano živali – najbolj prašičev, jo večina seje za krmo. A ker se delež rejnih živali zmanjšuje, vse... kmečki glas več »

Alzheimerjeva bolezen

 

Demenca je velik javnozdravstveni problem, bolezensko, socialno, telesno, čustveno in finančno breme, ki bo naraščalo, saj zdravila zanjo še ne... kmečki glas več »

Izjava tedna: Uroš Neudauer

 

Kmete in odgovorne sprašujem, za kaj smo spomladi porabili 40.000 litrov goriva in zapravili en ali celo dva dneva? Uroš Neudauer Ilustracija je simbolična,... kmečki glas več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo