sobota, 15. junij 2024

Gospodovo oznanjenje (25. marec)

Palestinsko mesto Nazaret je že nad dva tisoč let znano po dogodku, o katerem poroča evangelist Luka in se ga spominjamo trikrat na dan – zjutraj, opoldne in zvečer –, ko se oglasijo zvonovi, in molimo: »Angel Gospodov je oznanil Mariji …« Skrivnost Gospodovega oznanjenja in učlovečenja se je dogodila v skromnem prostoru, ki je danes pod novo nazareško baziliko Oznanjenja. Tu je preprosta deklica ... ognjišče več »

Več iz medija

Vsako morje ima svoj značaj!

Za nami je še zadnji dan ob Črnem morju. Začeli smo ga s sveto mašo, nato pa sklenili s prijetnim družabnim dogodkom. Polni novih spoznanj, predvsem pa... ognjišče več »

Hvala, krvodajalci!

Hvala, krvodajalci! S tem sloganom 14. junija po vsem svetu v ospredje postavljamo tiste, ki so ali še bodo prostovoljno in brez plačila darovali kri za... ognjišče več »

Papež na srečanju skupine G7

 

Papež Frančišek se udeležuje zasedanja skupine G7 v Apuliji, kjer bo imel nagovor in 10 dvostranskih srečanj. Med drugim ima na programu pogovore s predsedniki... ognjišče več »

To zmorete samo vi!

 

Naše počitnice ob Črnem morju se počasi končujejo. V tem zapisu bi vam radi predstavili naš hotel Turquoise, ki ima oceno štirih zvezdic in je bil v celoti... ognjišče več »

pobarvanka Pastirica Urška

 

Sveta Gora pri Gorici je ena naših največjih božjih poti - glavno Marijino svetišče koprske škofije. Leta 2019 smo praznovali 480-letnico prikazanja Urški... ognjišče več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo