petek, 2. junij 2023

Internetna povezljivost na Tajvanu največja Ahilova peta

Na otočju Matsu, ki upravlja Tajvan, je že več kot mesec dni ni povezave z internetom, ker je podmorski kabel pretrgan. Prebivalci se morajo trenutno zanašati na rezervno povezljivost, ki jo predstavlja mikrovalovni sistem, ali pa uporabljati kitajske kartice SIM za internetno povezljivost prek mobilnih omrežij. Na prvi pogled banalna težava ima pomembne posledice.preberite več » monitor več »

Več iz medija

Fotoaparat brez leč

Paragraphica je kamera, ki namesto objektiva za izdelavo fotografije uporablja lokacijske podatke in različna orodja umetne inteligence za generiranje... monitor več »

Nazaj k analognemu

Računalniki so že tako dolgo digitalni, da večina njihovih uporabnikov sploh ne ve, da so bili kdaj drugačni. A analogni računalniki, katerih zvezda je zašla v... monitor več »

Jeseni prihaja Quest 3 VR

 

Meta je uradno napovedal prihajajoči naglavni komplet Quest 3 VR, ki bo naprodaj jeseni. Najavil ga je kar Mark Zuckerberg na svojem računu na Instagramu,... monitor več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo