torek, 30. maj 2023

Braslovče

V soboto, 11. marca, na predvečer ptičje svatbe in dneva zaljubljencev, je bilo v organizaciji Turističnega društva Braslovče, ki je pobudnik in organizator dogodka, ter Ribiške družine Šempeter ob malem Preserskem jezeru, ki obkroža otok ljubezni, še posebej živahno. Kljub temu da ne izhajajo prvi začetki »metanja luči v vodo« iz Savinjske doline, pa je tu živelo veliko kovačev, žagarjev, mlinarj... kmečki glas več »

Več iz medija

Osvežilni sirupi za vroče dni

Metin sirup z melisoSestavine (za 1 liter sirupa): 60 g sveže mete ali melise (za 1 polno dlan, 1 l vode, 2 žlički citronke, 600 g sladkorjaListe mete in... kmečki glas več »

Škode po plenilcih na Tolminskem

"Črede naših kmetov, predvsem rejcev drobnice, so lahka tarča za mojstre plenjenja, zato so napadi vse pogostejši, škode pa vse večje. Res je tudi, da imajo... kmečki glas več »

Spravilo kakovostnega sena

 

Ta konec tedna je vreme omogočilo hiter skok v obdobje prve košnje. Po dolinah je precej sena pokošenega, v nedeljo je bilo povsod videti redi, ki so jih... kmečki glas več »

Istrijani za travnike

 

Kmetje, ki sodelujejo pri ohranjanju travišč Istre, lahko z vključitvijo v projekt LIFE-IP NATURA.SI na območju Nature 2000 Slovenska Istra pridobijo finančna... kmečki glas več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo