četrtek, 1. junij 2023

Nazarje

Prav ob robu dneva žena in pred gregorjevim so v Muzeju gozdarstva in lesarstva Vrbovec v Nazarjah odprli razstavo umetnostne obrti in likovnega ustvarjanja domačinke iz Šmartnega ob Dreti Gine Bevc. Rojena Primorka, ki se je že v času osnovnošolske mladosti preselila s starši v Savinjsko dolino, kasneje pa v Šmartno pod Menino v Zadrečki dolini, je v genih prinesla vrline in danosti, ki so se v t... kmečki glas več »

Več iz medija

Narcise na Golici

V maju travnike in pobočja v okolici Planine pod Golico in Javorniškega Rovta v belo odenejo številni cvetovi narcis oziroma ključavnic, kot jim pravijo... kmečki glas več »

Za jajce od 13 do 25 centov

Jajca imajo zelo različno ceno. Jajca hlevske reje stanejo od 0,13 do 0,22 evra za kos, odvisno od kakovostnega razreda, jajca proste reje dosegajo 0,24 evra,... kmečki glas več »

Lymska borelioza

 

Povzročiteljice so izredno gibljive spirohete Borrelie burgdorferi, njihove gostiteljice so različne domače in divje živali. Bolezen se pojavlja sezonsko,... kmečki glas več »

V naravi prežijo klopi

 

Najpogostejši bolezni, ki ju ti prenašajo, sta klopni meningoencefalitis in lymska borelioza, redkeje pa humana granulocitna anaplazmoza. Danes bom podrobneje... kmečki glas več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo