V okviru »Dneva sajenja medovitih rastlin« 2023 sta Čebelarska zveza Slovenije in Javna svetovalna služba v čebelarstvu pod strokovnim vodstvom Zavoda za gozdove Slovenije v soboto, 4. marca, opravili akcijo obnove pogorelega Krasa. Tudi pomurski čebelarji so se udeležili dobrodelne akcije na požganem Krasu. Tja so se odpravili z avtobusom. Zbor udeležencev je bil na lokalni cesti Miren–Opatje sel... kmečki glas več »
Več iz medija
Izbrali so naj traktor leta 2026
Na sejmu Agritechnica v Hannovru v Nemčiji je potekala tudi razglasitev traktorja leta 2026 v organizaciji podjetja TotY. Traktor leta izbirajo predstavniki 25... kmečki glas več »
Seminar o pridobivanju biometana
Kmetijski inštitut Slovenije, Oddelek za kmetijsko tehniko in energetiko, Institut Jožef Stefan, Center za energetsko učinkovitost, Fakulteta za gradbeništvo... kmečki glas več »
Biotska raznovrstnost ekstenzivnih vlažnih travnikov
Vlažni travniki sodijo med ekosisteme, ki so izjemno pomembni za biotsko raznovrstnost z ogromno rastlinsko in živalsko pestrostjo. kmečki glas več »
Avstrija vodi države, ki nasprotujejo reformi SKP
V Svetu EU za kmetijstvo se pod vodstvom Avstrije oblikuje odpor proti predlogom reforme SKP Evropske komisije. Ministri za kmetijstvo ne želijo predati niti... kmečki glas več »
V vina vtkana edinstvena vipavska tradicija
Primož Lavrenčič je odraščal v vinogradniški družini v Podnanosu, v Vipavski dolini, kjer je bila vinska klet vedno polna, obdelovali so okrog sedem hektarjev... kmečki glas več »
Vinorodna Slovenija
Pridelek v vinorodnih deželah je ob martinovanjih na varnem v vinskem podzemlju, vzdušje na domači vinski sceni pa je zaradi obilnejšega in kakovostno dobrega... kmečki glas več »
Vinarji na različni bregovih
Novi zakon o vinu v medresorskem usklajevanjuMed vinogradniki in vinarji je letos že od spomladi aktualen sprejem novega zakona o vinu (ZVin), saj je stari iz... kmečki glas več »
Pita s kostanjem in jurčki
Sestavine: 300 g listnatega testa, 40 g masla, 2 majhni čebuli, 100 g jurčkov, 150 g sesekljanega kuhanega kostanja; za preliv: 2 jajci, 100 g smetane za... kmečki glas več »

