petek, 24. maj 2024

ZDA /  Kdo vse je prejel medalje za umetnost in humanistiko?

Ameriški predsednik Joe Biden je v torek v Beli hiši sprejel 22 umetnikov ter drugih ustvarjalcev in jim podelil nacionalne medalje za umetnost in humanistiko. Med prejemniki medalj so glasbenika Bruce Springsteen in Gladys Knight ter igralki in producentki Julia Louis-Dreyfus in Mindy Kaling.preberite več » mladina več »

Več iz medija

Nuklearke v Evropi

Po zadnjih podatkih Svetovnega jedrskega združenja (WNA, World Nuclear Association) se trenutno po svetu gradi 56 jedrskih elektrarn, ki naj bi začele delovati... mladina več »

Diskriminacija v znanosti

Pri Visokošolskem sindikatu Slovenije, Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije ter pri Konfederaciji sindikatov Pergam so prejšnji teden... mladina več »

Novi direktor Kina Šiška

 

Kar trije javni razpisi so bili potrebni, da je javni zavod Center urbane kulture Kino Šiška, eno ključnih ljubljanskih kulturnih prizorišč, dobil novega... mladina več »

Referendum je šele začetek

 

Zgodilo se je pričakovano, opoziciji manever blokade junijskih referendumov ni uspel. Oba referenduma, ki naj bi bila sporna, torej tistega o konoplji in onega... mladina več »

Dobro spanje je pol zdravja

 

Barbara J., športna terapevtka, stara 56 let, se je skoraj polovico življenja spopadala s težavami s spancem. Predramil jo je že najrahlejši šum, tako da se je... mladina več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo