ponedeljek, 27. marec 2023

Breme

Zgodba Nesti brataMlado dekle se je po poti vzpenjala na hrib in na ramenih nesla invalidnega otroka.Mož, ki jo je srečal, ji je dejal. »Dekle, to je pretežko breme zate!«Dekle ga je veselo pogledala ter dejala: »Gospod, pa saj to ni breme. To je moj mlajši brat.« Misel Nihče ne gre skozi življenje brez bremena. Bremena pa so različna: telesna ali duševna prizadetost, skrbi, tesnobe, osamljenost... ognjišče več »

Več iz medija

Laž je laž!

Devetletna Katja je kot furija privihrala v kuhinjo. »Zakaj me nisi zbudil? Še pouk bom zamudila!«»Pravkar sem ti mislil pozvoniti, pa si me prehitela,« je... ognjišče več »

Zlomljena krila

Zgodba o pedofiliji na drugačen načinV času prikritega in očitnega nasprotovanja Cerkvi, ki smo ga vedno bolj deležni, prispeva svoj delež tudi mnogokrat... ognjišče več »

zgodba Marija na kolencah

iz knjige Jarc-Smiljan, J., MARIJA NA KOLENCAH, Žepna knjiga Ognjišča 17), 256 strani, 11,5 x 18,5 cm, mehka vezava, čb fotografije, Ognjišče, Koper 2021... ognjišče več »

Dobro sva orglala

 

V neki podeželski cerkvi je vsako nedeljo opravljal svojo službo organist, ki je znal iz svojega glasbila izvabljati čudovito glasbo. Vsako nedeljo pa je... ognjišče več »

Začenjamo 18. Radijski misijon

 

Mnogi so mnenja, da se ob vojni, ki jo spremljamo, rušijo temelji svetovnega reda. Dejansko že dlje časa lahko opazujemo hud napad liberalnih idej, ki brutalno... ognjišče več »

Kako se boriti z lenobo?

 

Robert, pozdravljen! Malo za šalo in malo zares. Velikokrat slišim od svojih staršev, da sem »len kot fuks«. Jasno mi je, da me starša ne želita kakorkoli... ognjišče več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo