sreda, 22. maj 2024

Devinski grad in kulinarični Trst

Sončna nedelja naju je, po dolgem času, zvabila ob morje. Tokrat ne ob slovensko, temveč k našim zahodnim sosedom. Prehodila sva Rilkejevo pešpot in na koncu le te obiskala še Devinski grad, ki je naravnost čudovit s svojimi razgledi na Tržaški zaliv in njegovo obalo. In kako je najlepše zaključiti ... več o tem → potepanja več »

Več iz medija

Najlepši kotički Toskane

Le kdo ne pozna Toskane? Čudovite italijanske pokrajine prepletene z zgodovinskimi mesti in čarobnimi vasicami, polne zelenih odtenkov, travnikov, fotogeničnih... potepanja več »

Ideja za izlet: Plitvička jezera

Narodni park Plitvička jezera je eden izmed največjih in najlepših znamenitosti naše južne sosede, Hrvaške. Park je bil ustanovljen leta 1949 in se razprostira... potepanja več »

Veliki Slomnik v objemu resja

 

Zgodaj spomladi je na hribih in hribčkih v okolici Celja mogoče uživati v čudoviti vijoličnih preprogah spomladanskega resja. Midva sva se odpravila na Veliki... potepanja več »

Ales Stenar, švedski Stonehenge

 

Ales Stenar (Ale’s Stenar) je švedski Stonehenge. Nahaja se v bližini stare ribiške vasice Kaseberga, na skrajnem jugu Švedske. Ta fotogenični megalit je... potepanja več »

Vodič po Kobenhavnu

 

Že dolgo časa sem si želela obiskati dansko prestolnico in med lanskimi novoletnimi počitnicami se je pokazala idealna priložnost za krajši potep. Začutiti... potepanja več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo