petek, 24. maj 2024

Na današnji dan: Bruno Brun

Leta 1978 je 27. februarja umrl Bruno Brun, izjemen koncertni klarinetist, glasbeni pedagog, skladatelj, pisec učbenikov za klarinet in urednik glasbenih zbirk. Bil je tudi rektor Umetniške akademije v Beogradu. Še danes se po njem imenuje odličen Orkester klarinetov Bruno Brun KUD Lola v Beogradu. Bruno Brun se je rodil v Hrastniku 14. avgusta 1910, savus več »

Več iz medija

Spet Zasavje cup

V soboto, 25. maja, bodo pripravili na Dolu pri Hrastniku pravo celodnevno rokometno druženje. Cel dan bo potekal tradicionalni Zasavje cup, tekmovanje v mini... savus več »

V Luciji 17 medalj

V nedeljo, 19. maja, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Društvom za borilne veščine Piran organizirala drugo pokalno tekmo KZS.... savus več »

Novi roboti v Katapult Robotiki

V Katapult Robotiki so nadgradili laboratorij z najnovejšo pridobitvijo – kolaborativno robotsko roko FANUC in robotskim psom Mobyem. Ta izjemna robota bosta... savus več »

Tek za Vidkovo srajčico

 

Ekipa Active CROSS s Tanjo Grm je v nedeljo, 5. maja, v Gabrovki na Tlaki organizirala četrti dobrodelni tek za Vidkovo srajčico. Tokratna sredstva so bila... savus več »

Hrastničani na Alpe-Adrii

 

Člani strelske sekcije Občinskega združenja slovenskih častnikov Hrastnik se pridno udeležujejo letošnjega tekmovanja v streljanju s pištolami in revolverji... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo