ponedeljek, 27. marec 2023

Prvič pozimi

Od 31. januarja do 7. februarja 1968 so Stane Belak-Šrauf, Aleš Kunaver in Anton Sazonov so kot prvi pozimi ponovili sloviti Čopov steber v Triglavski severni steni. [Sploh prva sta ga junija 1945 ... gore in ljudje več »

Več iz medija

Preizkusna tura

V soboto je v dolini Glinščice potekala preizkusna tura za novo generacijo tečajnikov alpinistične šole. Po sredinem uvodnem sestanku je sledila še... gore in ljudje več »

Pridih »ajdovskih klasik«

V nedeljo, 19. marca, sva z Julijo pod budnim očesom Metka preplezala Karvavo smer in Smer malega Mihe na Čaven. Lepa tečajniška plezarija po apnenčastih... gore in ljudje več »

Z novim vodstvom

Društvo GRS Kamnik se v nov štiriletni mandat podaja z novim vodstvom. Novi predsednik društva je Jernej Lanišek, inštruktor gorskega reševanja in reševalec... gore in ljudje več »

Kosovske širjave

Šar Planina | Rudoka Kosovo je glede turnega smučanja še precej nepopisan list. In kdo bi bili bolj primeren za oranje ledine kot Slovenci? Nastanjeni smo... gore in ljudje več »

6000 za vikend

 

Plani za vikend so se spreminjali vsak dan tedna iz dobrega na bolje. V petek zjutraj sva napakirala Lukov kombi, cilj tri dni nekje v Visokih Turah, odvisno... gore in ljudje več »

Verjamem v moč volje,

 

Planinska zveza Slovenije je že drugo leto zapored naslov alpinistke leta podelila Anji Petek iz Zgornje Savinske doline, članici Alpinističnega kluba Rinka.... gore in ljudje več »

Da se ne pozabi

 

... stene Visoke peči, desno od Ciprnika, ki pada v dolino Planice. Kdor je spremljal nedavno nordijsko prvenstvo po TV je ta del stene v videoprenosih videl... gore in ljudje več »

Na Črni prsti

 

• Zadnjo soboto v februarju je na redni občni zbor v dvorano KS Hudajužna - Obloke povabilo svoje člane Planinsko društvo Podbrdo. V letu 2022 mu je lojalnost... gore in ljudje več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo