petek, 24. marec 2023

PREŠERNOV DAN - SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK

V teh dneh se spominjamo našega največjega pesnika, dr. Franceta Prešerna. Na dan njegove smrti, 8. februarja, Slovenci praznujemo kulturni praznik, Prešernov dan. Vlada je leto 2023 razglasila za leto Karla Destovnika - Kajuha, ki bi prejšnji mesec dopolnil 100 let, leto Edvarda Ravnikarja v ... log-dragomer več »

Več iz medija

Radon in kmečka logika

O radonu in raku sem leta 2021 nekaj napisal za NČ in se pohvalil z rešitvijo, ki je boljša in cenejša od raznih znanih rešitev naših in tujih inštitutov... log-dragomer več »

Kamišibaj v domu krajanov

Delavnica Kamišibaj zgodb je zaživela. V Domu krjanov v Dragomer se vsak prvi četrtek v mesecu odvijajo delavnice, ki jih trenutno obiskuje devet... log-dragomer več »

Dan žena

V KUD Kosec smo se ob mednarodnem dnevu žena posvetili ženskam. V četrtek, 9. 3. 2023, smo ženskam v čast priredili glasbeni dogodek,... log-dragomer več »

Šesta obletnica Vedno poskočnih

 

4. 3. 2017 smo štiri upokojenke in dva upokojenca začeli z vadbo in skupina je hitro rastla. Pregledali smo kup znanih primerov vadbe in terapij ter pol... log-dragomer več »

DU Log - čajanka v marcu

 

Uvodoma nam je gospa Tomi Zaletel posredovala edinstven način pripovedovanja zgodb, ki izvira z Japonske: »KAMIŠIBAJ« ( kami = papir, šibaj =... log-dragomer več »

DUDL ob dnevu žena

 

Vsako leto ob prazniku žena društvo upokojencev Dragomer – Lukovica organizira pohod po barju in druženje ob pici v Notranjih goricah. Vsako... log-dragomer več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo