nedelja, 2. april 2023

Kjer je volja, delavnost, ni skrbi za obstoj še tako majhne kmetije 

Na kmetiji Dobnikar, po domače Pr Rúparjə, živijo tri generacije, ki se s kmetijstvom ne preživljajo, a skupnimi močmi ohranjajo majhno kmetijo, na katerih redijo goveje pitance za prodajo, v hlevu je še ena krava, katere mleko je za lastno porabo, nekaj kokoši, ki jim dajejo dovolj jajc, na njivi in na vrtu pa pridelajo dovolj krompirja in vso drugo zelenjavo, v urejenem nasadu sadnih dreves pred... kmečki glas več »

Več iz medija

Odstop kmetijske ministrice

 Na opozorilnem protestnem shodu kmetov v Murski Soboti je  minuli petek v nagovoru podpredsednik Sindikata kmetov Slovenije Franc Küčan med drugim pozval... kmečki glas več »

Že 50 let na istem Lamborginiju

Terezija Pečnik, zvesta naročnica in bralka Kmečkega glasa, kmetuje s hčero Silvo na 23 ha veliki kmetiji v Vojniku. Že vseh 50 let pa ima ji je v pomoč in ima... kmečki glas več »

Pridih praznikov

 

Zveza kulturnih društev Lendava je v svojih prostorih na Dvojki v Glavni ulici v ponedeljek odprla že 16. razstavo pod naslovom Pirhi, vino in velikonočni... kmečki glas več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo