Na kmetiji Dobnikar, po domače Pr Rúparjə, živijo tri generacije, ki se s kmetijstvom ne preživljajo, a skupnimi močmi ohranjajo majhno kmetijo, na katerih redijo goveje pitance za prodajo, v hlevu je še ena krava, katere mleko je za lastno porabo, nekaj kokoši, ki jim dajejo dovolj jajc, na njivi in na vrtu pa pridelajo dovolj krompirja in vso drugo zelenjavo, v urejenem nasadu sadnih dreves pred... kmečki glas več »
Več iz medija
Izbrali so naj traktor leta 2026
Na sejmu Agritechnica v Hannovru v Nemčiji je potekala tudi razglasitev traktorja leta 2026 v organizaciji podjetja TotY. Traktor leta izbirajo predstavniki 25... kmečki glas več »
Seminar o pridobivanju biometana
Kmetijski inštitut Slovenije, Oddelek za kmetijsko tehniko in energetiko, Institut Jožef Stefan, Center za energetsko učinkovitost, Fakulteta za gradbeništvo... kmečki glas več »
Biotska raznovrstnost ekstenzivnih vlažnih travnikov
Vlažni travniki sodijo med ekosisteme, ki so izjemno pomembni za biotsko raznovrstnost z ogromno rastlinsko in živalsko pestrostjo. kmečki glas več »
Avstrija vodi države, ki nasprotujejo reformi SKP
V Svetu EU za kmetijstvo se pod vodstvom Avstrije oblikuje odpor proti predlogom reforme SKP Evropske komisije. Ministri za kmetijstvo ne želijo predati niti... kmečki glas več »
V vina vtkana edinstvena vipavska tradicija
Primož Lavrenčič je odraščal v vinogradniški družini v Podnanosu, v Vipavski dolini, kjer je bila vinska klet vedno polna, obdelovali so okrog sedem hektarjev... kmečki glas več »
Vinorodna Slovenija
Pridelek v vinorodnih deželah je ob martinovanjih na varnem v vinskem podzemlju, vzdušje na domači vinski sceni pa je zaradi obilnejšega in kakovostno dobrega... kmečki glas več »
Vinarji na različni bregovih
Novi zakon o vinu v medresorskem usklajevanjuMed vinogradniki in vinarji je letos že od spomladi aktualen sprejem novega zakona o vinu (ZVin), saj je stari iz... kmečki glas več »
Pita s kostanjem in jurčki
Sestavine: 300 g listnatega testa, 40 g masla, 2 majhni čebuli, 100 g jurčkov, 150 g sesekljanega kuhanega kostanja; za preliv: 2 jajci, 100 g smetane za... kmečki glas več »

