petek, 24. marec 2023

Svetlana Makarovič krade pozornost Prešernovim nagrajencem in pravi kulturi

V Cankarjevem domu bo nocoj vsakoletna državna proslava pred kulturnim praznikom, na kateri bodo podelili najvišja priznanja v umetnosti. Prešernovi nagradi za življenjsko delo bosta prejela multidisciplinarna umetnica Ema Kugler in akademski slikar Herman Gvardjančič, ob tem pa bodo podelili še šest skladovih nagrad. Scenarist in režiser prireditve je plesalec Matjaž Farič, ki bo preko izbranih d... ognjišče več »

Več iz medija

Križevi poti na prostem

Pobožnost križevega pota je v jedru stara toliko kot krščanstvo, začela pa se je v Jeruzalemu, mestu, kjer je naš Gospod trpel, umrl in vstal. Verniki so... ognjišče več »

Družinski križ

Svečnica 2018. Zadnje dni kar nekam otožno pogledujem v kotu postavljene jaslice. Čas hiti in treba jih bo za eno leto pospraviti. Ob tem času me vsako leto... ognjišče več »

Peta Jezusova misel na križu

 

»Žejen sem.« (Jn 19,28)V Jezusovem trpljenju se izpolni Pismo. Njegova smrt zato za Janeza ni poraz, ampak izpolnitev. In smrt na križu je izpolnitev ljubezni,... ognjišče več »

Spovednica kraj Božjega usmiljenja

 

Sveti Leopold Mandić je bil znan kot izreden spovednik. Brala sem, da so mu nekateri očitali, da je preveč ‘širokogruden’ do grešnikov. On pa je odgovarjal, da... ognjišče več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo