sreda, 22. marec 2023

Mankica Kranjec: pogovor ob fotografski razstavi Spregledane

V galeriji Fotografija smo obiskali fotografsko razstavo umetniško-dokumentarnih ženskih portretov. Povod fotografskega projekta Mankice Kranjec je bila revalorizacija vprašanja, kaj se je na delovnih mestih in doma dogajalo v vmesnem pandemičnem času, na kar namiguje večpomenski naslov Spregleda/ne. Vendar se predstavitev ne omeji na z virusom povezano krizo. Ta se umakne v ozadje, v prvi outsider.si več »

Več iz medija

Dogodek: Akterji na gradbišču

Ob izidu nove 33. številke in ob vstopu v 9. letnik revije Outsider vas vabimo na odprtje razstave fotografij Nika Erika Neubauerja »Akterji na gradbišču«.... outsider.si več »

Atelier arhitekti: Tri babe

Lani se je v Mariboru zaključil dve desetletji trajajoč proces prenove srednjeveškega mestnega jedra ob zahodnem obzidju, vezanega na nekdanji minoritski... outsider.si več »

Nič posebnega

 

Manj znano dejstvo je, da se je ideja za gumi bombone, ki se je nato uveljavila po vsem svetu, porodila v Ljubljani, na lokaciji pravkar dokončanega Centra... outsider.si več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo