ponedeljek, 5. junij 2023

Na današnji dan: Marija Filač

Danes je trboveljsko Društvo prijateljev mladine eno najboljših v Sloveniji. Za mlade znajo poskrbeti številni srčni prostovoljci in dobro vodstvo društva. Mnogi ne vedo, da je bila pobudnica društva leta 1953 Marija Filač, srčna učiteljica, ki je bila tudi dobra pevka. Z očetom se je na začetku druge svetovne vojne skregala in zapustila šolo v savus več »

Več iz medija

Železnik drugi, Kos tretji

V soboto in nedeljo, 3. in 4. junija, je v Flattachu v Avstriji potekalo tekmovanje za evropski pokal v slalomu na divjih vodah za kategorije do 23 let. Nuša... savus več »

Srečanje ukrajinskih družin

V Zagorju ob Savi so v prostorih Mladinskega centra Zagorje 25. maja pripravili srečanje ukrajinskih družin. V Zagorju je 26 Ukrajincev, ki so se zaradi težkih... savus več »

Na današnji dan: Milan Rijavec

Na današnji dan leta 2018 je v Ljubljani umrl Milan Rijavec, slikar, ki je bil močno povezan tudi z Zasavjem. Dvajset let je živel v Trbovljah, kjer je deloval... savus več »

Najina Namibija 10

Obala Atlantskega oceana Namibija leži ob obali Atlantskega oceana in puščava Namib se vzdolž celotne obale spaja z morjem, kar daje naravi poseben čar. Tukaj... savus več »

DDT se mreži po Evropi

 

Kar štirje mednarodni projekti Delavskega doma Trbovlje v Zasavje prinašajo tehnologije za ljudi in veščine, kako jih uporabiti. Ekipa Delavskega doma Trbovlje... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo