torek, 28. november 2023

Na današnji dan: Franc Snoj

Franc Snoj je bil viden politik Slovenske ljudske stranke. Udejstvoval se je v mladinskih organizacijah SLS, med svetovnima vojnama je bil starešina Zveze gasilcev Jugoslavije. Med 2. svetovno vojno je skupaj z zavezniki sodeloval s partizanskim gibanjem. Po vojni so ga zaradi poskusov ustanavljanja politične opozicije obsodili na tim. Nagodetovem procesu. V zaporu je preživel savus več »

Več iz medija

Sporočilo otroka

Pred nekaj dnevi pride k meni sin in mi kaže telefon, da je nekaj ustvarjal. Po pravici povedano me telefon v njegovih rokah vedno naredi živčno. Čeprav vem,... savus več »

Trbovlje Open 2023

Karate klub Trbovlje bo v soboto, 2. decembra, organiziral že 51. Mednarodni karate turnir Trbovlje Open 2023. Trboveljčani se lahko pohvalijo, da so prvi... savus več »

Vrtec in šola v Mehaniko

»V začetku prihodnjega leta bomo naročili projekt rušitve nizkega dela Mehanike (nekdanje upravne zgradbe z delavnico). V prvi fazi je predvidena rušitev... savus več »

Danes dogaja

 

Današnji torek prinaša nekaj zanimivosti tudi v Zasavje, predvsem pa bo kulturno obarvan. V Hrastniku bo gledališka predstava Čudež, v Zagorju pa predstavitev... savus več »

Žalil je voznika avtobusa

 

V Zasavju so imeli policisti pretekli vikend kar nekaj dela. Ukvarjali so se še s štirimi manjšimi prometnimi nesrečami, ustavili dva alkoholizirana voznika,... savus več »

Tudi iz Nizozemske

 

Na Zimski jamatlon se je prijavilo 262 udeležencev. Prijave sprejemamo samo še danes do polnoči. Kot zadnji so se prijavili člani dveh ekip (Rage Cave, Mucka.... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo