četrtek, 1. junij 2023

Na današnji dan: Franc Snoj

Franc Snoj je bil viden politik Slovenske ljudske stranke. Udejstvoval se je v mladinskih organizacijah SLS, med svetovnima vojnama je bil starešina Zveze gasilcev Jugoslavije. Med 2. svetovno vojno je skupaj z zavezniki sodeloval s partizanskim gibanjem. Po vojni so ga zaradi poskusov ustanavljanja politične opozicije obsodili na tim. Nagodetovem procesu. V zaporu je preživel savus več »

Več iz medija

Projekt DIGI-SCENA

V Centru Korak za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo se je januarja 2022 začelo projektno sodelovanje z Zavodom Risa, centrom za splošno, funkcionalno in... savus več »

Tradicionalni šahovski turnir

Ob prazniku občine Trbovlje je Šahovski klub Rudar v nedeljo, 28. maja, organiziral tradicionalni šahovski turnir. Turnirja so se udeležili šahisti iz... savus več »

Čebelice, čebelice

Tudi v Sloveniji 20. maja obeležujemo svetovni dan čebel. Na ta dan se je leta 1734 rodil pionir sodobnega čebelarstva Anton Janša. Svetovni dan čebel je... savus več »

Ker so vredni!

 

Starši pogosto izhajamo iz lastnih izkušenj s šolo (lastni delovni vzorci v šoli) ali pa zgradimo pričakovanja na podlagi naše ideje o otrokovi... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo