četrtek, 18. april 2024

Kopenhagen – svetovna prestolnica arhitekture 2023

Kopenhagen je bil nedavno razglašen za svetovno prestolnico arhitekture – naziv, ki ga vsako tretje leto podeljuje UNESCO v sodelovanju z IUA (International Union of Architects). Gre za iniciativo, s katero želita omenjeni organizaciji poudariti ključno vlogo arhitekture, urbanizma in kulture v oblikovanju urbane identitete in trajnostnega razvoja. Temu sledi tudi izbor osrednjih tem. Tokrat outsider.si več »

Več iz medija

Studio Dialog: Stanovanje 2005

Trosobno stanovanje v Ajdovščini je s pomočjo Studia Dialog postalo prvi dom mlade družine. Osnovno vodilo arhitektk Danaje Vastič in Mete Žebre pri... outsider.si več »

Sanja Premrn: Hišalesce

Svetlo in umirjeno domovanje, uravnoteženo s temnimi poudarki. V novejšem zaselku enodružinskih hiš v podeželskem okolju, ki ga naseljujejo predvsem mlade... outsider.si več »

Kozolec na UNESCO!

 

O hitrem izginjanju kozolcev iz slovenske kulturne krajine, njihovi končni usodi, ki vse prevečkrat vključuje peč na drva, in o nujnosti novih ukrepov in pobud... outsider.si več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo