petek, 27. januar 2023

Tako značilno slovenske podobe

Robert Kužnik, ki se že dolgo ukvarja z različnimi vidiki slikarjevega dela in njegovo življenjsko potjo ter s slikarjevo kulturno dediščino, je pripravil obsežno monografijo Maksim Gaspari – Iz naroda za narod (izšla pri Studiu Zibka). V njej je predstavljeno umetnikovo življenje, delo, slike, njegovi osebni zapisi, ki doslej še niso bili objavljeni. Maksim Gaspari upodablja tisto, kar je bilo ne... kmečki glas več »

Več iz medija

Kratka zgodba za dobro voljo

Kratka zgodba je oblika, ki omogoča številne pripovedne, slogovne možnosti in izbiro motivov. Kako odlično je avtorica tokrat našla nekaj svežega! Prepustite... kmečki glas več »

Slastne jedi iz prosa

Proso ima v primerjavi z drugimi žiti več olja, bogatega z nenasičenimi maščobnimi kislinami, ne vsebuje glutena in sodi med živila, ki pripomorejo k znižanju... kmečki glas več »

Raziskovanje na domačem vrtu

Kmetijski inštitut Slovenije kot partner v projektu INCREASE – Inteligentne zbirke genskih virov stročnic za evropske agroživilske sisteme želi prispevati k... kmečki glas več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo