sobota, 1. april 2023

Na današnji dan: Franc Princ

Na današnji dan leta 1992 je umrl Franc Princ. Rojen je bil v trboveljskem naselju Žabja vas. Poklicna pot ga je vodila od rudarja, rudarskega tehnika, bil je ravnatelj Industrijsko rudarske šole in komercialist v STT in Rudisu. Velik pečat je dal v kulturnem življenju Trbovelj in Slovenije, izdal je tudi pesniško zbirko. Poklicna kariera savus več »

Več iz medija

Orleki v Planici

Danes so Orleki že ob štirih zjutraj nalagali opremo in se odpravili v Planico, kjer bodo po končanih tekmah dve uri zabavali občinstvo. V Planici bodo Orleki... savus več »

Homeopatija in seneni nahod

Težave s senenim nahodom se pojavijo spomladi, ko se začne sezona cvetenja rastlin. Zaradi preobčutljivosti na alergene v cvetnem prahu se razvije alergijska... savus več »

OZSČ na slavnostni akademiji

 

V torek, 28. marca, je v Mariboru potekala svečana akademija ob 70. obletnici SD Policist. Na povabilo Strelskega društva Policist sta se akademije udeležila... savus več »

Preklic prekuhavanja vode

 

Javno podjetje Komunala Trbovlje je izdalo obvestilo o preklicu ukrepa prekuhavanje pitne vode na celotnem območju javnega vodovoda Trbovlje. Od petka, 31.... savus več »

Odprta Trajbi sezona

 

Ob prijetnejših temperaturah je čas za aktivnosti na prostem, zato se na ulice Trbovelj vračajo Trajbi, električna kolesa, ki so namenjena javni uporabi in... savus več »

Otroški parlament

 

V sejni dvorani Občine Trbovlje je v četrtek, 30. marca, potekal 33. regijski otroški parlament na temo Duševno zdravje otrok in mladih v organizaciji Društva... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo