Mlečni izdelkiSo izdelki, ki se pridobivajo izključno iz mleka, pri čemer se lahko dodajajo snovi, potrebne za njihovo proizvodnjo, če se te snovi ne uporabljajo za to, da bi v celoti ali deloma zamenjale katerokoli sestavino mleka. Med mlečne izdelke štejemo tudi sestavljene izdelke, katerih bistveni sestavni del je mleko ali mlečni izdelek glede na količino ali značilnost izdelka in katerih sest... nijz več »
Več iz medija
Mednarodni dan ozaveščanja o predoziranju
Mednarodni dan ozaveščanja o predoziranju, ki vsako leto poteka 31. avgusta, je največja kampanja za zmanjševanje predoziranj na svetu. Poudarja pomembnost... nijz več »
Prepovedane droge
Zagotavljamo celovito spremljanje javnozdravstvenega problema uporabe prepovedanih drog v Sloveniji. nijz več »
Tedensko spremljanje hemoragične mrzlice z renalnim sindromom...
Slika 1: Število prijavljenih primerov HMRS, po občinah, 2022 Jezik Slovenščina nijz več »
Pesticidi v živilih
Obstaja več kot 1000 aktivnih snovi, registriranih kot pesticidi. Z njihovo kombinacijo dobimo preko 16.000 različnih pesticidov, ki so danes na trgu.Pesticide... nijz več »
Priporočila za zalivanje vrtnin in jagodičja
Pitna voda je za zalivanje vrtnin in jagodičja varna. Z vidika varčnosti prednostno lahko uporabljamo deževnico. Pri tem je pomembno, da redno vzdržujemo,... nijz več »
Virusi v živilih
Virusi so pogosti povzročitelji bolezni, ki se prenašajo z živili. Vse bolj se razvijajo metode za dokazovanje virusov v živilih kot tudi v vzorcih kužnin, kar... nijz več »
Poškodbe zob
Najpogostejši vzroki poškodbe zob Jezik Slovenščina nijz več »
"Živa knjižnica" v Tolminu
Osrednji dogodek, t.i. “Živa knjižnica” je obiskovalcem ponudil enkratno priložnost srečanja z osebami s težavami v duševnem zdravju ali škodljivim pitjem... nijz več »