ponedeljek, 1. september 2025

Počasno kuhanje v vakuumu - sous vide

Prednost tovrstnega načina priprave živil je, da se v živilih bolj kot pri običajnem kuhanju ohranjajo hranilne snovi, okus, aroma, barva, vlaga in tekstura.Katere vrste živil lahko kuhamo v vakuumu?Kuhanje  v vakuumu je primerno za vsa živila, ki zahtevajo natančno temperaturo kuhanja. Tako lahko v vakuumu kuhamo vse vrste živil od mesa, rib, zelenjave, jajc, nekatere vrste sadja, omake, … Količi... nijz več »

Več iz medija

Pesticidi v živilih

Obstaja več kot 1000 aktivnih snovi, registriranih kot pesticidi. Z njihovo kombinacijo dobimo preko 16.000 različnih pesticidov, ki so danes na trgu.Pesticide... nijz več »

Virusi v živilih

 

Virusi so pogosti povzročitelji bolezni, ki se prenašajo z živili. Vse bolj se razvijajo metode za dokazovanje virusov v živilih kot tudi v vzorcih kužnin, kar... nijz več »

"Živa knjižnica" v Tolminu

 

Osrednji dogodek, t.i. “Živa knjižnica” je obiskovalcem ponudil enkratno priložnost srečanja z osebami s težavami v duševnem zdravju ali škodljivim pitjem... nijz več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Info360 Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo