torek, 6. december 2022

Biro 42: Palača Sabini-Grisoni

Palača Sabini-Grisoni stoji v uličnem nizu v starem mestnem jedru Kopra, ki tvori vzhodno fasado Vergerijevega trga, s severno stranico odprtega na morje. Mestna palača je iz več povezanih starejših stavb nastala s prezidavami v 18. in 19. stoletju. V tem času sta v njej živela zakonca Grisoni, ki sta svoja pozna leta posvetila dobrodelnemu outsider.si več »

Več iz medija

Vse najboljše Edvard Ravnikar

Danes obeležujemo 115. obletnico rojstva arhitekta Edvarda Ravnikarja (4. december 1907 – 23.  avgust 1993). Obletnico smo pri outsiderju proslavili z natisom... outsider.si več »

Loterija za Plečnikov stadion

Naprodaj je Plečnikov stadion. Svoj del je namreč državi v odkup ponudil večinski lastnik, poslovnež g. Pečečnik. Kot je nedavno povedal v intervjuju za Delo... outsider.si več »

Nina Granda: Dvoumno enoumje

 

V arhitekturi pogosto slišimo, da je arhitekturne kritike premalo, ali pa da ni dovolj konsistentna in marsikatera slaba prostorska rešitev sploh ne sproži... outsider.si več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo