četrtek, 21. september 2023

Žepi

Zagorski pesnik Vlado Garantini nam je tokrat poslal hudomušen pogled na življenje iz žabje perspektive. »Malo besednega in miselnega igračkanja, duhovičenja ne bo škodilo v tem mračnem deževnem vremenu in vražje zapletenem in nevarnem času. Župančič je v neki otroški pesmici zapel: »Kum, kum le pogum, slišal sem od juga šum…« Pa srečno Savus!« je savus več »

Več iz medija

Luna, ti si nekaj najlepšega

Danes nam Marija Uranič v branje ponuja pesem z naslovom Luna, ti si nekaj najlepšega. V spremnem besedilu je zapisala: »Spet prihaja tisti čas, ko se... savus več »

V spomin: Elizabeta Jakšič

Na dolskem pokopališču so se konec poletja poslovili od Elizabete Jakšič, kulturne ustvarjalke, ki je dolga leta močno zaznamovala kulturno življenje... savus več »

Marija ima novo kuhinjo

Mariji Planinšek in njeni družini iz Luč smo pomagali, da se počasi postavijo na noge po poplavah. Iz Juretovega sklada smo Mariji pomagali pri nakupu nove... savus več »

Nevarna snov

 

V sredo, 20. septembra, ob 6.28 uri se je v Gabrskem v Trbovljah pri natovarjanju soda z nevarno snovjo v kombinirano vozilo poškodovala embalaža. Voznik je... savus več »

Pomagali so Meliti in družini

 

Turistično razvojno društvo Krajinski park Kum Dobovec je na Kumsko nedeljo, 27. septembra, organiziralo družabno srečanje harmonikarjev, krajanov in vseh... savus več »

Nominacije za Sovretovo nagrado

 

Andreja Kalc, Janina Kos in Jernej Županič so letošnji nominiranci za Sovretovo nagrado. Nagrado, imenovano po izjemnemu filofogu in Hrastničanu Antonu... savus več »

Ekološki kmetje na ekskurziji

 

V četrtek, 31. avgusta, so kmetje iz Združenja zdravo življenje za en dan pustili delo doma in se odpravili na ekološki sladoled. V dobri družbi so se... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo