torek, 6. december 2022

Janez Urbanc: Čudež pri Radovljici

V tridesetih letih 20. stoletja je bil radovljiški župan Vinko Resman tudi predsednik mestne hranilnice. Ko je Kranjska banovina za namen gradnje kmetijske šole v Poljčah kupila dolgove markantnega gornjegorenjskega veleposestva, je bila polna denarja. Župan je imel v lasti jalovo zemljišče v Predtrgu pod Oblo gorico. Prvemu domačemu arhitektu, Ivanu Vurniku, je predstavil idejo outsider.si več »

Več iz medija

Vse najboljše Edvard Ravnikar

Danes obeležujemo 115. obletnico rojstva arhitekta Edvarda Ravnikarja (4. december 1907 – 23.  avgust 1993). Obletnico smo pri outsiderju proslavili z natisom... outsider.si več »

Loterija za Plečnikov stadion

Naprodaj je Plečnikov stadion. Svoj del je namreč državi v odkup ponudil večinski lastnik, poslovnež g. Pečečnik. Kot je nedavno povedal v intervjuju za Delo... outsider.si več »

Nina Granda: Dvoumno enoumje

 

V arhitekturi pogosto slišimo, da je arhitekturne kritike premalo, ali pa da ni dovolj konsistentna in marsikatera slaba prostorska rešitev sploh ne sproži... outsider.si več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo