sreda, 5. oktober 2022

Asketska obalna hišica z nenavadno filozofijo

Pisatelj Henry David Thoreau je dve leti, dva meseca in dva dni živel v majhni kolibi, ki jo je zgradil z lastnimi rokami. Na površini, ki ni bila nič kaj večja od 13,5 m2, je v izolaciji iskal inspiracijo v naravi in svojih koreninah. V tem času je doumel, kaj je resnično pomembno v življenju, tv ambienti več »

Več iz medija

Hiša za petčlansko družino

 

Družina je izbirala pravo kataloško hišo za svoje potrebe. Ker jim je bila všeč Lumarjeva hiša Brio 211, so vstopili v stik s tem priznanim proizvajalcem... tv ambienti več »

Vrste lesa in njihova raba

 

Les je zelo vsestranski material, ki ga krasijo dolga življenjska doba, robustnost, toplotna izolativnost, vzdrži lahko veliko teže, poleg tega ga lahko... tv ambienti več »

Mirai: hiša lokov

 

Lokacija je narekovala, da ima hiša z izrazitimi fasadnimi loki na južni in vzhodni strani minimalno odprtih površin, saj bodo tu v prihodnosti zrasle še hiše... tv ambienti več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo