petek, 30. september 2022

Na današnji dan: Slavko Jan

Slavko Jan je bil izjemen slovenski igralec, režiser, profesor, ravnatelj Drame in dekan AGRFT, ravnatelj ljubljanske Drame, oblikovalec slovenskega sodobnega gledališča po 2. svetovni vojni in dobitnih številnih prestižnih priznanj v gledališkem svetu. Mladost in gledališki svet Slavko Jan se je rodil 7. avgusta 1904 v Zagorju ob Savi. Z gledališčem se je srečal v savus več »

Več iz medija

Žepi

Zagorski pesnik Vlado Garantini nam je tokrat poslal hudomušen pogled na življenje iz žabje perspektive. »Malo besednega in miselnega igračkanja, duhovičenja... savus več »

Več jamatlonk kot jamatloncev

Na Zimski jamatlon se je doslej prijavilo že 18 ekip z 68 člani. Kar 42 je prijavljenih jamatlonk, 26 med njimi je jamatloncev. Perkmandeljc si mane roke,... savus več »

Urša, Kenan, Uroš

Od petka do nedelje (23. do 25. september) je na Reki potekal Mednarodni karate turnir Croatia Open, ki je tudi tokrat zbral številčno zasedbo, nastopilo je... savus več »

NVO gre v šolo

Jesensko deževno četrtkovo dopoldne, 29. septembra, so učencem OŠ Ivana Cankarja Trbovlje osvetlili obiski predstavnikov nevladnih organizacij, ki delujejo v... savus več »

Težave zaradi močnega dežja

 

Zasavski gasilci so danes posredovali zaradi močnega dežja v vseh treh zasavskih občinah. Agencija RS za okolje bodo ponoči in jutri dolgotrajni krajevni... savus več »

Na današnji dan: Ludvik Mrzel

 

Na današnji dan leta 1971 leta je v Ljubljani umrl pripovednik, pesnik, esejist, gledališki in literarni kritik, dramatik in prevajalec, predvsem pa časnikar... savus več »

Moto avan-tura Azija 2022

 

Motorizem mi je bil dan v zibelko, ker je bil oče motorist, tako, da je ta strast do motorjev vseskozi žarela v meni. Od birme naprej, ko sem dobil svoj prvi... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo