sobota, 18. maj 2024

Rastlinske maščobe zmanjšajo tveganje za možgansko kap

Večji vnos rastlinskih maščob iz živil, kot so olivno olje in oreščki, je povezan z manjšim tveganjem za možgansko kap. Na drugi strani imajo ljudje, ki uživajo več živalskih maščob, zlasti predelanega rdečega mesa, večje tveganje. V študijo so zajeli kot 117.000 zdravstvenih delavcev, ki so jih spremljali 27 let. Tisti, ki so bili nad moje zdravje več »

Več iz medija

Ko smo zdravi, imamo vse

 

V času, ko so pereč problem bolniške odsotnosti z dela in duševno zdravje mladostnikov, je skrb za zdravje toliko bolj aktualna.  »Farmacevti v lekarnah,... moje zdravje več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo