torek, 30. april 2024

So prehranski emulgatorji povezani z večjim tveganjem za razvoj raka?

Kljub temu, da je Evropska agencija za varno hrano (EFSA) pred kratkim ocenila, da dodatki za izboljšanje teksture in trajnosti procesiranih živil, t.i. emulgatorji, ne predstavljajo tveganja za zdravje potrošnika, so rezultati francoske raziskave (NutriNet-Santé) pokazali drugače. Njen namen je bil raziskati prehranske navade več kot 100.000 Francozov, ki so jih spremljali skozi povprečno obdobj... nova medicina več »

Več iz medija

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo