sobota, 25. september 2021
Podnebni aktivisti v Kamniku

Danes se je na glavnem trgu v Kamniku zbrala peščica mladih podnebnih aktivistov, ki so izrazili svojo skrb do okoljske problematike. Namen protesta je bil... modre novice več »

Po poteh Julian Alps Trail Run

Ta konec tedna bo v Kranjski Gori tekaška prireditev Julian Alps Trail. Zaradi prireditve bo v soboto, 25. septembra, med 12. in 16. uro zaprta kolesarska... gorenjski glas več »

Kranj: spet pod pričakovanjem,

Danes so v Zdravstvenem domu Tržič v eni uri in pol proti covidu-19 cepili 109 nenaročenih, od teh tretjino s cepivom Janssen, en dan prej, v četrtek, pa 40... žurnal 24 več »

Topli kraji so od danes bližje

Slovenija je od danes povezana tudi neposredno z arabskim polotokom. Na ljubljanskem letališču je namreč pristalo prvo letalo družbe flydubai iz Dubaja. žurnal 24 več »

Padla s prikolice

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali osem prometnih nesreč, od teh je bila ena s telesno poškodbo. In sicer se je v Kranju poškodoval kolesar. Ugotavljali... žurnal 24 več »

Spremembe pri PCT-pogoju

PCT-pogoj ne bo več potreben za delavce na domu in na odprtih delih bencinskih črpalk. Tudi zaščitne maske pri športni vadbi ne bodo več obvezne, če oseba... gorenjski glas več »

Dokumentarni film Covid-19

V želji, da bi prispevali k odločitvi čim večjega števila posameznikov za cepljenje, je bil posnet dokumentarni film Covid-19, ki odstira osebne zgodbe... gorenjski glas več »

Nagrada za Jato

Uprizoritev v javnem prostoru Jata izkušenih ptic v produkciji Ajde Tomazin in zavoda Odprti predali je na nedavnem desetem bienalu slovenske sodobne plesne... gorenjski glas več »

Igorja pogrešajo od nedelje

V Kranju že od nedelje iščejo 44-letnega Igorja Žužka iz Čirč, ki je ta dan odšel od doma neznano kam. Svojce skrbi za njegovo zdravje in življenje. gorenjski glas več »

Praznik športa

Včeraj smo drugič proslavili dan slovenskega športa, ki je od lanskega leta tudi državni praznik, državna proslava pa je potekala na Bledu. gorenjski glas več »

Sto jih je v intenzivni negi

Naraščanje števila okuženih se sicer upočasnjuje, ugotavljajo na Institutu Jožef Stefan, a obenem opozarjajo, da se bo zaradi vremenskih vplivov epidemija... gorenjski glas več »

Dvajset let veteranskega zbora

Že dvajset let so člani zbora soustvarjalci spomina na pokončne dni narodove preteklosti, ki ga vedno znova oživljajo s prepevanjem pesmi, namenjenih spominu... gorenjski glas več »

Bled na NFT žetonih

Tehnološki park Ljubljana, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javna agencija SPIRIT Slovenija so za predstavitev Slovenije na EXPO DUBAI 2020... bled.si več »

Po poteh Petra Pavla Glavarja 

Okoli petdeset pohodnikov je iz Komende krenilo na sedeminsedemdeset kilometrov dolgo pot ob tristoti obletnici rojstva Petra Pavla Glavarja, ob poti pa se jim... gorenjski glas več »

Nekaj dni razlike 

Priseljeno Bašljanko Jernejo Šimenc, lastnico škofjeloškega butičnega hotela CEH 1720, smo srečali na zelenem kulinaričnem in obenem tudi dobrodelnem dogodku... gorenjski glas več »

Poskrbeli za večjo varnost pešcev 

Zavarovalnica Triglav je z namenom zagotavljanja večje varnosti pešcev po vsej državi namestila že več kot sto prikazovalnikov hitrosti vožnje in sistemov za... gorenjski glas več »

Turnir v predsednikov spomin 

Od petka do nedelje je v Kranju potekal mednarodni ženski košarkarski turnir, posvečen spominu dolgoletnega predsednika Jerneja Gortnarja, košarkarice Triglava... gorenjski glas več »

Evidentirali že tudi prve grobove 

Na območju vaškega jedra Poljan od začetka septembra potekajo arheološke raziskave. Tu se namreč nahaja arheološko najdišče stavbne dediščine, ki sega najmanj... gorenjski glas več »

Jesenski odvoz kosovnih odpadkov

Obveščamo vas, da bo jesenski odvoz kosovnih odpadkov na območju občine Dobrova - Polhov Gradec potekal od 1. 10. 2021 do 30. 11. 2021. Odvoz kosovnih odpadkov... polhov gradec več »

Po avtocesti vozil v napačno smer

Gorenjski policisti so včeraj prejeli šest prijav prometnih nesreč, ena oseba je bila poškodovana. Na Bledu je padla kolesarka in se po podatkih policije lažje... gorenjski utrip več »

Najmočnejši motiv so poti

V prostorih Šolskega centra Kranj si je mogoče ogledati razstavo fotografij predavateljice na tamkajšnji višji strokovni šoli Jelke Bajželj. Razstavo so... gorenjski glas več »

Dobra čelada ni nujno draga

Rezultati testa kolesarskih čelad za odrasle, ki ga je izvedla Avto-moto zveze Slovenije, so pokazali, da za ustrezno zaščito glave pred nevarnimi udarci ob... gorenjski glas več »

Naša moč je v slogi

Ob občinskem prazniku so v Cerkljah podelili priznanja nagrajencem in odprli tudi krožišče na Trati pri Velesovem. gorenjski glas več »

Preprosto pecivo

Kokosov kolač z gozdnimi sadeži in bananini mafini s čokolado. Ponovno nekaj preprostega, enostavnega in hitrega za pripravo. Pecivo, ki ga lahko spečemo za... gorenjski glas več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo