sobota, 25. september 2021
Evropski teden mobilnosti – ŠSP

Že sedmo leto je OŠ Mirana Jarca Črnomelj vključena v aktivnosti v sklopu Evropskega tedna mobilnosti. Z učenci izbirnega predmeta Šport za sprostitev smo se... radio odeon več »

Stara Metlika (76)

Metlika v 60-ih ali 70-ih letih, posnel Karel Nemanič. Posnetek hrani Andreja Drakulič Veselič. https://www.youtube.com/watch?v=1Y-uB9Zz6Ns radio odeon več »

2B kličeta jesen z novo skladbo

Belokranjski dvojec 2B se po uspešni poletni turneji po Sloveniji vrača v jesen z novo skladbo Vzemi me. 2B sta electric organic glasbeni dvojec, kar pomeni,... radio odeon več »

Po poteh, kjer so medvedi doma

Vreme kot naročeno, organizacija, da ji ni podobne, trume pohodniških užitkarjev iz vseh slovenskih pokrajin in tudi tujine, vmes, ob šepetu gozdnega... e-utrip več »

Razstava Sare Bahor v knjižnici

V torek, 21. septembra, smo v Knjižnici Črnomelj pričeli novo, že 5. sezono likovnega natečaja Talenti-razstave mladih likovnikov v knjižnici. Kot prva se je... radio odeon več »

"Tiho, tukaj beremo!"

Knjižničarji OŠ Loka Črnomelj smo prvošolcem v PH Stratus namenili prav poseben dan. Prvi dve šolski uri sta jih obiskali knjižničarki Urša in Maja, pridružil... radio odeon več »

Šolski vrt 5

Vrnili smo se v šolske klopi in pričakali so nas čudoviti paradižniki, jajčevci, pobrali smo par grmov krompirja, čilijev in solate. Zeliščna greda se je lepo... radio odeon več »

Ljudje ob Kolpi: Anton Navratil

Anton Navratil, narodnjak. Rodil se je 23. septembra 1832 v Metliki, umrl 21. oktobra 1897 v Tešnju, Bosna in Hercegovina »Svobodnjak« – kot Antona Navratila... radio odeon več »

Svetovni dan miru

V torek smo obeležili svetovni dan miru s sloganom Posadi drevo za pravičen in trajnostni svet. Ta poseben dogodek smo ustvarjali skupaj s tisoči učencev,... radio odeon več »

Semič v starih cajtih (76)

Marko Matekovič je na profilu Semič v starih cajtih objavil fotografijo, ki jo ima doma v arhivu. Dopisal je še, da ne pozna letnice. Glede na nepozidanost... radio odeon več »

Sprehod za spomin, DSO Črnomelj 

V torek in sredo smo zaposleni peljali naše stanovalce na "Sprehod za spomin". Tokrat je bil naš cilj terasa "črnomaljskega hotela". V prijetnem sončku smo... radio odeon več »

Kapital, rezerve in rezervacije 

SPOT Svetovanje JV Slovenija v koordinaciji OOZ Novo mesto vabi na brezplačno delavnico v živo "Kapital, rezerve in rezervacije", ki bo potekala v torek, 28.... radio odeon več »

TVU - kulturna dediščina Vinice

V sklopu Tednov vseživljenjskega učenja učenci z učitelji govorijo tudi o kulturni dediščini svojega kraja – Vinice. Včeraj so tretješolci z razredničarko... radio odeon več »

Šolski vrt 4, OŠ Podzemelj

Sonce, topli in dolgi dnevi ter dežurni učitelji, ki so skrbeli za zalivanje vrtička, so omogočili lep razvoj naših rastlin. Visoke grede so kar naenkrat... radio odeon več »

Jesensko enakonočje

Danes ob 21. uri in 22 minut nastopi jesensko enakonočje ali jesenski ekvinokcij. Med 22. in 23. septembrom sonce prečka nebesni ekvator, ki označuje... radio odeon več »

Črnomelj fčasih (75)

Erna Novak Miketič: Fotografija je iz leta 1967. Prikazuje pripravljalna dela pred pričetkom gradnje bloka Ulica 21. oktobra 15 v Črnomlju. Dejansko... radio odeon več »

ROTIS: ZAVRTIMO SVET SKUPAJ

Podjetje deluje že od leta 1991, od skromnih entuziastičnih začetkov z dvema strojema v najetih prostorih do nove, moderne, tehnično izpopolnjene proizvodnje.... e-utrip več »

V torek pri nas 27 novih okužb

Včeraj so v Sloveniji opravili 5930 PCR-testov in z njimi potrdili 1186 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 20 odstotkov vseh testov. Zaradi nove... radio odeon več »

Dan brez avtomobila

Včerajšnji prekrasen dan je bil kot nalašč za Dan brez avtomobila v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Parkirišče izza črnomaljskega gradu je postalo... radio odeon več »

ETM na Partizanskem trgu v Metliki

V okviru Evropskega tedna mobilnosti so včeraj Partizanski trg v Metliki obiskali prvošolčki Osnovne šole Metlika, Osnovne šole Podzemelj in Podružnične šole... radio odeon več »

TVU - beremo drug drugemu

Tudi petošolci OŠ Vinica so sodelovali v projektu Tedni vseživljenjskega učenja. Včeraj so eden drugemu brali zanimivosti o živalih, pevcih… in se pogovarjali... radio odeon več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo