sobota, 25. september 2021
Predvolilni crème de la crème

Slovenija s septembrom vstopa v dolgo predvolilno kampanjo. V njej osnovne takte narekuje vlada Janeza Janše, ki se na politični spopad pripravlja sistematično... dnevnik več »

Cukrarna 

Ob Ljubljanici stoji stavba, v kateri je več zgodovine kot opek. Cukrarna je prostor, kjer se lahko družba, izčrpana od pandemije, ponovno sestavi. delo več »+

Politična barva nasilja

Nimam jasnega odgovora na vprašanje, zakaj je nasilje (pre)mnogim tako privlačno. Marsikaj sem prebral, od Kajna in Abela do novodobnih psiholoških... dnevnik več »

Kaj pa po Michelinu?

Pred dvema letoma se je turistični del gospodarskega ministrstva naše države odločil, da za kakšen milijon evrov povabijo v Slovenijo svetovno znane... dnevnik več »

Kdo pa smo to mi”?

Spoštovani gospod minister Počivalšek je v kamero povedal, da naj bi nas protivirusni ukrepi čim prej vrnili v dobre normalne čase. Ni pa povedal, koga je imel... dnevnik več »

Paolo Nuttini: IRON SKY

Paolo Nutini – Iron Sky We are proud individuals living on the cityBut the flames couldn’t go much higherWe find gods and religions toTo paint us... andraž teršek več »

Zavezništva 

Po drugi svetovni vojni je zavezniški (angloameriško-francosko-sovjetski) tabor razpadel in začela se je hladna vojna. delo več »

Hvalnica vlakom 

Zanimivo pa je, da posebno prostorskost vlaka zares izkusimo samo takrat, ko je vlak členjen na kupeje in hodnik. delo več »

Ko jastogi skačejo v krop 

Orade, brancini, kovači so iz morja romali direktno na žar, iz vrš pravkar streseni jastogi še živi v krop. V potokih je tekel najboljši plavac. Sklede fig in... dnevnik več »

Kdaj nas bo spet srečala pamet? 

V zadnjem mesecu sem v javnosti zasledil več podobnih mnenj o duševnih motnjah sodržavljanov. »Očitati meni, da je Simoniti, da spominja njegovo delovanje na... dnevnik več »

SEPTEMBER JE …

»Skalinada, skalinada. Tu se penje, tu se pada To je sudba, to je nada Skalinada.« Oliver Dragojević: Skalinada Sprva komaj opazno, vendar vztrajno in vse... blaž simončič več »

Budnica za Unijo

»Strateška avtonomija« je vse bolj evropska mantra, a je v vseh državah članicah ne ponavljajo enako strastno. delo več »

Covid-19 deli Evropo

Dejstvo, da je kriza dodatno spodkopala zaupanje mladih Evropejcev v njihove politične sisteme, bi lahko imelo dolgoročne posledice za demokracijo. delo več »

Vračam se na kraj zločina

‘Epidemija je minimalen medicinski problem. Epidemija je predvsem moralno-etični problem,« sem zapisal v Dnevnikovem Objektivu septembra 2020. Usule so se... dnevnik več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo