Začimbe in dišavnice so cele rastline ali le posamezni deli, ki vsebujejo snovi s posebnim vonjem in okusom. V daljni preteklosti so bile pomemben konzervans. Prvotno so jih uporabljali le kot zdravilne rastline, ker njihove sestavine spodbujajo prebavo, pomagajo pri presnovi težke, zlasti mastne hrane, dovajajo vitamine, minerale in veliko zaščitnih spojin za večjo obrambno sposobnost organ... družina več »
Več iz medija
Izgon z nemirnega polotoka
Poleti bodo ceste, železniške postaje in letališča preplavile množice dopustnikov. Na potovanjih in v turističnih središčih bodo preživeli teden ali dva, nato... družina več »
Vrhunski koncert za 30 let
Slavnostna predstavitev mladostno zagnane in glasbeno trdne zborovske piramide ob 30-letnici ponovnega delovanja Zavoda svetega Stanislava. družina več »
Odprti za življenje
V enaindvajsetih letih je škof kar devetkrat krstil sedmega otroka v družini. družina več »
Birma v Šentjuriju pod Kumom
Sobota, 12. maja, je bila za župnijo Šentjurij pod Kumom – Podkum velik praznik. Zakrament birme je prejelo štirinajst deklet in fantov, dva iz ekspoziture... družina več »
Pomagajmo sirotam v Etiopiji!
Salezijanski duhovnik Jože Andolšek iz Celovca že dolgo pomaga sobratom, ki delujejo na misijonu v Etiopiji, z zbiranjem pomoči za od vojne zelo prizadete... družina več »
Iskriv sogovornik
Zasl. prof. dr. Bogdan Kolar – sedemdesetletnik. družina več »
Mladi, spoštujmo življenje!
Spodbuda mladim ob molitvi rožnega venca za spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti. družina več »
Prizadevajmo si za spoštovanje
Ob obletnici bombardiranja Dragatuša na obisku nadškof Hočevar. družina več »