Tudi na prvem spomladanskem vinsko-kulinaričnem večeru v četrtek, 21. marca, so nas družili vino, kulinarika, glasba in prijetne zgodbe s strani ge. Mojce Kranjec iz Vinske kleti Kmečke zadruge Krško, ob povezovanju mentorja dijakov in študentov Francija Mežiča. Kot običajno so za glasbeni uvod poskrbeli učenci in mentorji glasbene šole Marjana Kozine iz Novega mesta. preberite več » lokalno aktualno več »
Več iz medija
Zamik gradnje nove soseke? - Najprej varnost, nato pa...
Stanovanjske gradnje nove soseske v središču Šentjerneja ne bo še vsaj leto in pol – Direkcija za vode dala pozitivno mnenje k OPPN, a ob pogoju, da... lokalno aktualno več »
Fižol malo drugače
Fižol je vrtnina, ki je v naših krajih res že zelo dolgo. Še vedno ga mnogi radi jedo, nekako pa ne najdejo veselja, da bi ga pridelovali na vrtu. Mogoče zato,... lokalno aktualno več »
Recept: Jogurtovo pecivo s sadjem
To je bilo prvo pecivo, ki sem se ga kot osnovnošolka naučila pripraviti pri gospodinjskem pouku. Še vedno je eno izmed mojih najljubših. Jogurt in sadje mu... lokalno aktualno več »
Nuša s škarjami nad pico
Nuša Derenda je bila gostja na sejmu okusov GASTexpo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Tokrat je vlogo pevke dala na stran ter s picopekom Alešem... lokalno aktualno več »
Pričevanje Matevža Koširja: Jaz ga imam v spominu, kot bi ga včeraj...
V dneh, ko nas osvešča in nagovarja razstava v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani, z naslovom »3450 umorjenih: Jama pod Macesnovo gorico – slovenski... lokalno aktualno več »
Odlični krofi Janje Lapuh
Dijakinja Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto Janja Lapuh je na 4. tekmovanju za naj krof Slovenije v kategoriji klasičnih krofov zasedla 3.... lokalno aktualno več »
Kuhnapato: Varčni recepti za jedi iz ostankov
Učenci OŠ Drska že štirinajsto leto sodelujemo v projektu KUHNAPATO. S kuhanjem sodelujemo pri obujanju slovenske kulinarične dediščine in pripomoremo k manj... lokalno aktualno več »
Naša naravna dediščina - Bober potrebuje prostor
Zima je čas, ko narava počiva. Večinoma. Med tistimi, ki pozimi ne počivajo, je zagotovo tudi bober. Pozimi lahko ob potokih opazimo številne sledi njegove... lokalno aktualno več »