Verjemite nam: ta jabolčni štrudelj je prav poseben, saj se zaradi bogatega preliva ustavi nekje na pol poti med jabolčnim zavitkom in bogato gibanico. Recept so nam zaupali v znani celjski Gostilni Francl. Gostilno Francl z mlado ekipo vodi komaj 23-letni Sebastjan Grobelšek. Kot nam je povedal, je že od mladosti vedel, da bo njegov… odprta kuhinja več »
Več iz medija
Smešno preprost način, kako stopimo čokolado brez kopeli in...
Opazili smo, da je tudi v vaših domovih proizvodnja prazničnih piškotov že v polnem teku, zato razkrivamo trik, ki bo olajšal njihovo okraševanje. Danes ponoči... odprta kuhinja več »
Najboljši recept za linške piškote, na katerega prisegamo
Bolje ne gre. Poskusili smo jih že veliko, pa se vedno vrnemo k receptu, ki nam ga je predstavil avtor Matevž Kmet, ko smo pisali o njegovi knjigi To je čist... odprta kuhinja več »
Sanjski piškoti, brez katerih si v Skandinaviji ne predstavljajo...
Pozna jih vsak Šved. Preprosta priprava. Kdor ne mara preveč sladkega, naj zmanjša količino sladkorja, ta recept je izvoren. Naj vas ne odvrne omemba jelenove... odprta kuhinja več »
5 nasvetov za popolne piškote avtorice recepta, ki je postal...
Če ste na facebooku vključeni v skupine, ki se vrtijo okoli sladkih receptov, ste zagotovo naleteli na Emmo Katovic. Čeprav se pekovska sezona šele prav... odprta kuhinja več »
To je trenutno najbolj priljubljena različica piškotov na družbenih...
Včeraj smo obeležili svetovni dan piškotov in zanimalo nas je, kateri so trenutno najbolj priljubljeni na družbenih omrežjih. Na dan piškotov se o njih spodobi... odprta kuhinja več »
Medenjaki po klasičnem skandinavskem receptu
Čisto takšni, kot so medenjaki iz pravljic. Znova smo pekli in testirali piškote z Neli Selan in Leo Sterle, našima šefinjama kuhinje v centru Kult 316.... odprta kuhinja več »
Kako pripraviti dom na zabavo
Veseli december je čas druženja in zabav. Marsikdo bo zabavo organiziral kar doma, zato smo poiskali nekaj koristnih nasvetov, kako se pripraviti na... odprta kuhinja več »
Miklavževi kvašeni polži
V obilici decembrskih dobrot se zobanje suhega sadja ne sliši ravno mikavno, zato ga najprej namočimo v božični čaj, nato pa stlačimo v sočne in puhaste polže... odprta kuhinja več »