Uspešno so v novo sezono vstopile članice Odbojkarskega kluba Weiler Volley Zreče. V 1. krogu 2. slovenske lige – vzhod so v Slovenski Bistrici po izgubljenem prvem nizu zmagale z 1:3 (25:22, 26:28, 15:25, 22:25). »Naš cilj je, da v 2. slovenski ligi končamo čim višje. Če pa se bo pokazala priložnost pa poskusimo napredovati novice.si več »
Več iz medija
Bistriški baletniki obeležili 30 let
Bistriške baletke so v maju navdušile na odru SNG Maribor. Mlade balerine, večinoma osnovnošolke, so na odru pred širšo množico odplesale dodobra natrenirano... novice.si več »
Iz Podčetrtka medalje tudi v Celje in Slovensko Bistrico
Podčetrtek je minuli konec tedna jubilejno desetič gostil članski evropski pokal v judu, sicer pa je bilo to že 18. tovrstno tekmovanje v Sloveniji. Več kot... novice.si več »
V Poljčanah včeraj »Dan doma« dr. Jožeta Potrča
V soboto je bilo v poljčanskem domu dr. Jožeta Potrča zelo veselo. V parku pred domom so pripravili dan odprtih vrat oziroma prireditev Dan doma, ki so jo... novice.si več »
Dan odprtih vrat v bistriški vojašnici Vincenca Repnika
Sobotno sončno vreme je v Vojašnico Vincenca Repnika Slovenska Bistrica privabilo veliko število obiskovalcev, ki so prišli na dan odprtih vrat vojašnice.... novice.si več »
Tim Gajser z novo zmago v drugo polovico sezone s +34
Motokrosisti, ki tekmujejo na dirkah svetovnega prvenstva, so odpeljali polovico sezone. Na deseti dirki od skupno dvajsetih je Tim Gajser drugič letos zmagal,... novice.si več »
Gosenice kapusovega belina ne marajo pelina.
Kapusov belin, bel metulj s temnimi vogali in pegami na prednjem paru kril, opazimo v začetku maja, ko veselo leta nad našimi kapusnicami in plevelnimi... novice.si več »
Leskovčan Svit Stramšak najboljši v državi
Pogovarjali smo se s Svitom Stramšakom, dijakom Srednje šole Slovenska Bistrica. Svit je Leskovčan, ki je na državnem tekmovanju iz biologije zasedel prvo... novice.si več »
Jagodna marmelada
Potrebujemo: 1 kg svežih jagod 900 g sladkorja 2 limoni Jagode temeljito očistimo in jim odstranimo peclje. Narežemo jih na polovice, stresemo v skledo in... novice.si več »