nedelja, 19. maj 2024

Popečen fižol (zaroštan fržou): pozabljena gorenjska jed

Zaroštan fržou kot pasulj; na Gorenjskem bodo zatrdili, da to ni isto, imata pa jedi marsikaj skupnega. Na prvem prazniku fižola na Beli bo enolončnico pripravil Tomaž Rehberger. Štiri desetletja je delal v kuhinji preddvorske osnovne šole, njegove dobrote pa ste morda izkusili, ko ste se povzpeli na Češko kočo, kjer je tudi delal. »Tej… odprta kuhinja več »

Več iz medija

Kako pripraviti dom na zabavo

 

Veseli december je čas druženja in zabav. Marsikdo bo zabavo organiziral kar doma, zato smo poiskali nekaj koristnih nasvetov, kako se pripraviti na... odprta kuhinja več »

Miklavževi kvašeni polži

 

V obilici decembrskih dobrot se zobanje suhega sadja ne sliši ravno mikavno, zato ga najprej namočimo v božični čaj, nato pa stlačimo v sočne in puhaste polže... odprta kuhinja več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo