nedelja, 19. maj 2024

Vrste slovenskega medu

Med je živilo, ki ga pridelujejo medonosne čebele (Apis mellifera) iz nektarja in mane. Nektar je sladek sok iz cvetov. Sestavljen je iz vode in sladkorjev. Mana je sladka tekočina, ki jo izločajo drevesne uši in kaparji. Čebele mano in nektar zberejo, pomešajo s svojimi izločki in shranijo v panju. Tako zbrana snov se v panju suši in zori. S tem nastane med. Glede na izvor delimo med v dve skupi... čebelarska zveza več »

Več iz medija

ČD Sevnica je praznovalo 90 let

Čebelarsko društvo Sevnica je praznovalo 90 letnico delovanja. Več o dogodku in praznovanju si lahko preberete na spodnji povezavi. 90 let ČD Sevnica: Ali se... čebelarska zveza več »

Stanje glede Azijskega sršena

 

Stanje glede Azijskega sršena Azijski sršen (Vespa velutina) je vrsta, ki izvira iz tropskih in subtropskih predelov jugovzhodne Azije. Po izgledu se loči od... čebelarska zveza več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo