četrtek, 2. maj 2024

Garum

Garum – je fermentirana ribja omaka, ki so jo uporabljali kot začimbo v kuhinjah Fenicije, stare Grčije, Rima, Kartagine in kasneje Bizanca (liquamen je podoben pripravek) Sestavina: 0,25 l grozdnega soka, 2 žlički paste iz slanih sardel, origano Priprava: sok tako dolgo kuhajte, da ga polovica izpari, dodajte pasto iz slanih sardel in malenkost origana. muzej kamnik več »

Več iz medija

Iščemo nove muzejske vodiče

Medobčinski muzej Kamnik vabi k sodelovanju študentke in študente ter osebe s statusom s. p., ki jih veseli delo vodiča v muzeju. Gre za občasno pomoč pri... muzej kamnik več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo