petek, 17. maj 2024

Preobčutljivost na gluten pogostejša, kot so menili doslej

Pri ljudeh s preobčutljivostjo na gluten uživanje hrane, ki ga vsebuje, aktivira imunski sistem. V spodnji plasti tankega črevesa se sproži imunski odgovor, ki je lahko zelo buren. Pri tem se sproščajo snovi, ki povzročijo sploščenje črevesne sluznice in atrofijo črevesnih resic. Posledica je zmanjšana absorpcija hranilnih snovi (hranil, vitaminov, mineralov) iz črevesja v kri. moje zdravje več »

Več iz medija

Ko smo zdravi, imamo vse

 

V času, ko so pereč problem bolniške odsotnosti z dela in duševno zdravje mladostnikov, je skrb za zdravje toliko bolj aktualna.  »Farmacevti v lekarnah,... moje zdravje več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo