sobota, 27. april 2024

Gorazd Kocbek: "Meja je le nebo"

Gorazd Kocbek je duša in srce Oljarne Kocbek, po njegovi zaslugi je bučno olje preseglo svojo skromno usodo olja za solate in je danes veliko več kot to, tudi del vrhunske kulinarike. Uporabljajo ga, na primer, v dubajski restavraciji At.mosphere v najvišji stolpnici na svetu, in slovenski vrhunski kuharji v svojih restavracijah, denimo Janez Bratovž v JB, Tomaž Kavčič v Gostilni pri Lojzetu in Ana Roš v Hiši Franko. To je Gorazdu uspelo v zadnjih dveh desetletjih s popolno predanostjo družinskemu poslu, z veliko truda, vztrajnosti in nemalokrat tudi trme. Ko se pogovarjaš z njim, imaš občutek, da je kot jedrska centrala, ki ji nikoli ne zmanjka energije. Ne spi na lovorikah, vedno deluje na najvišjih obratih, potuje, raziskuje in snuje izjemne zgodbe. Poetično, a stvarno lahko ob 90-letnici družinskega posla rečemo, da je zanj meja le nebo. connect več »

Več iz medija

Kraljica srednje kategorije

 

Aprilia spet vstopa v srednjo kategorijo z vrhuncem iz svoje ponudbe – s športno RS 660, katere premiera bo na majskem festivalu All Stars 2020 v Mugellu. connect več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Forbes Mladina Ekipa Necenzurirano Preiskovalno Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo