petek, 29. september 2023

Spomin na velikana

Fundacija Ladko Korošec Zagorje je v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi danes, 3. avgusta, ko minevata 102 leti od rojstva našega največjega opernega pevca vseh časov Ladka Korošca, pred Weinbergerjevo hišo, kjer stoji umetnikov doprsni kip, pripravila skromno spominsko slovesnost. Zbrane je nagovoril predsednik fundacije Janez Lipec, ki je na kratko orisal lik in savus več »

Več iz medija

Pižoni spet v studio

Glasbena zasedba Pižoni je ekipa šestih formalno izobraženih mladih glasbenikov, ki kot za šalo pobirajo nagrade na različnih glasbenih natečajih po Sloveniji.... savus več »

Evropski dan jezikov

Na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje so pripravili 26. septembra kulturni dan ob dnevu evropskih jezikov. Spoznali so, da je učenje jezikov korak k odprtosti in... savus več »

Ostri vrh

Preteklo nedeljo, 24 septembra, se je v gledališki dvorani Kulturnega društva Svoboda Trbovlje odvijalo snemanje zadnje scene novega filma Filmsko... savus več »

Ocepek med 50 na svetu

Slovenski učitelji se lahko od leta 2020 potegujejo za Global Teacher Prize – nagrado za najboljšega učitelja oz. učiteljice na svetu. Takrat je AmCham... savus več »

Ajmohtijada bo

 

V sklopu zasavskega kulinaričnega festivala Zasavski šporhet bo v soboto, 30. septembra, v Pristanu v Zagorju (nasproti Spara) od 9. ure dalje potekala 3.... savus več »

Na današnji dan: Ernest Ačkun

 

Ernest Ačkun je bil izjemen klarinetist, solist, glasbeni pedagog, žirant na različnih tekmovanjih. Veljal je za virtuoznega interpreta z izjemno izenačeno... savus več »

Na današnji dan: Karel Hudomalj

 

Na današnji dan leta 1944 so nacisti v koncentracijskem taborišču Mauthausen umorili zagorskega rudarja in komunista Karla Hudomalj. Med drugo svetovno vojno... savus več »

Novi sodelavci iz tujine

 

Vlada je v okviru drugega interventnega zakona predvidela hitrejše zaposlovanje tujcev iz (večine) nevizumskih držav. Res je, da gre za zaposlovanje tujcev iz... savus več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo