ponedeljek, 27. junij 2022

Domovina 48: Državna volilna komisija: Kaj vse je šlo narobe

Kaj vse je šlo narobe pri minulih državnozborskih volitvah v svoji prvi Vroči temi pri Domovini razkriva Luka Svetina. Serija napak Državne volilne komisije, katerih krona so napačno izračunani mandati kandidatov za poslance, je pri mnogih vzbudila dvom v legitimnost izvedbe volitev. Ustavni pravnik dr. Matej Avbelj miri, da legitimnost volitev ni vprašljiva. Bi pa v drugačni politični kulturi v... javnost več »

Več iz medija

NA DANAŠNJI DAN: Miha Maleš

Priznani slovenski slikar je umrl v Ljubljani na ta dan leta 1987. Rojen je bil v Jeranovem pri Kamniku. Od leta 1926 je Miha Maleš sodeloval na mnogih... javnost več »

Izgovori

 

Ljudje smo mojstri izgovorov. Kdo jih ne pozna: Nimam časa, Mudi se mi, Tako sem obremenjen/a, Sem v stresu, Slabo se počutim, Ne morem, Ne vem, kaj mi je, Saj... javnost več »

NA DANAŠNJI DAN: Meryl Streep

 

Ameriška filmska igralka Meryl Streep, ki je na svet prišla na današnji dan leta 1949, je posnela preko šestdeset filmov, med njimi tudi več zelo uspešnih. Je... javnost več »

NA DANAŠNJI DAN: Edward Snowden

 

Na današnji dan leta 1983 se je rodil ameriški obveščevalec Edward Snowden, ki je postal svetovno znan zaradi razkritja tajnih dokumentov ameriške Nacionalne... javnost več »

POKAŽI VIRE
+
Delo Dnevnik Večer Primorske Siol 24ur RTV Slo N1 Svet24 Žurnal Slovenske novice Reporter Finance Mladina Ekipa Necenzurirano Insajder Požareport Nova24 SEZNAM VSEH VIROV
+
Pokaži kategorije
+
Domov Slovenija Svet Gospodarstvo Šport Scena Kronika Zanimivosti Tehnologija Kultura Zdravje Prosti čas Drugo